תערוכות
אידיאלים חדשים: דמות האישה החדשה בצילום
תערוכה זו בוחנת את דימוי האישה בתצלומים מגרמניה ומפלשתינה בשנות ה-50-30 של המאה הקודמת. מעמד האישה עבר תמורות בשתי הארצות: בגרמניה דימוי "האישה החדשה" הציג את עולמן של הנשים בחיי העיר המודרנית, ואילו בפלשתינה דימוי "היהודייה החדשה" הציג את הנשים כפועלות המסייעות בבניית הארץ.
בין לבין
מוזיאון העיר מארח את בית הגפן, מרכז תרבות ערבי-יהודי.
התערוכה "בין לבין" עוסקת בתחום הביניים, במרחב הלימינאלי. העבודות המוצגות בה יוצרות התנגשויות, מייצרות מצבים פרדוקסליים ומותחות את הגבולות עד קצותיהם במטרה לקרוא תיגר על הערכים המכוננים את ההבניה החברתית-תרבותית שבתוכה אנו פועלים.
הדר הנעדרת:
אדריכלות מודרנית בהדר הכרמל
הדר הכרמל, משכונותיה הוותיקות של חיפה, היא בית לאחד הריכוזים השלמים ביותר של אדריכלות הסגנון הבינלאומי בישראל, ובה קיים מגוון אדריכלי נדיר באיכויותיו, הכולל למעלה מ-1400 מבנים שנבנו בסגנון המודרני שאפיין את שנות השלושים והארבעים.
XY כרומו זון: הדר , שם עצם ,גוף , חי, דומם
השמש שולחת את קרניה הקופחות בחוגי הזמן הקפוא. ימי הזוהר של רחובות הדר כבר הגשימו חלום, חלפו והשאירו במקומם לחות, אבנים ספוגות באירועים וקולות מהעבר והדים הדים הדים שחוזרים על עצמם אך לא נשמעים.
נוף עירוני
העיסוק במראות של ערים, כנושא עצמאי, הופיע בתולדות האמנות המערבית עוד בתרבות רומא העתיקה כחלק מציורי נוף. באמנות הישראלית תיעדו אמנים וצלמים רבים את סביבתם העירונית.
בדרך אל הים:
אדריכלות בין הכרמל לחוף
כיום, לראשונה בהיסטוריה האנושית, מעל מחצית מהאנושות מתגוררת בערים. האדם הפך לחיה עירונית. ערי העולם המרכזיות הפכו לכוח מניע משמעותי בקנה מידה עולמי, למעין "ערי מדינה" עכשוויות.
העיר ואני
תערוכה השנייה המוצגת במוזיאון, "העיר ואני", עוקבת אחר סיפורם של שישה מבנים שונים ברחבי חיפה, כפי שהם נתפסים על ידי אנשי רוח ותרבות שנולדו או התגוררו בחיפה. מבנים אלו נחווים בצורתם, באסתטיקה שלהם ובהיבט השימושי היומיומי שלהם, אך יש להם גם מובנים סמליים. גלית)
לוג אין לוג אאוט
במסגרת התערוכה לוג אין לוג אאוט, החג של החגים 2012 של בית הגפן מרכז תרבות ערבי יהודי מוצגות עבודותיהם של אורית חופשי, ואליד אבו שקרה, אדהם ג'ברין וחנן דה- לנגה.
כל העולם במה
מאחורי הקלעים של התיאטרון העירוני הראשון
במשך שנות קיומו, תיאטרון חיפה- התיאטרון העירוני הראשון בישראל - הטביע את חותמו על מפת התרבות בארץ וביסס את מעמדו כנדבך מרכזי בחיי החברה הישראלית, ובפרט בחיי חיפה ובאזור הצפון.
זאב בתיאטרון החיפאי
זאב, שם העט של יעקב פרקש (1923 - 2002), מענקי האיור והקריקטורה הישראלית, היה חלק בלתי נפרד מתרבות התיאטרון בארץ. כחובב תיאטרון מושבע אייר זאב ממושבו בשורה הראשונה מחזאות, פרמיירות ופסטיבלים ברחבי הארץ בכלל ובתיאטרון החיפאי בפרט.
כתבו לנו ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם האפשרי