תערוכות
בחזרה לפלאות
כאזכור ל"חדרי הפלאות" ולשיח המוזיאלי המתפתח בעשורים האחרונים בעולם ובארץ, ביקשנו לבחון את תכולת המחסנים של מוזיאוני חיפה בעין רעננה ובמבט חדש. תרנו אחרי המופלא, האקזוטי והמשעשע. בחלל התצוגה הצבנו בסמיכות חפצים ויצירות בגיבוב ובאורח שרירותי – ללא היררכיה "מעמדית", ללא מחויבת לארגון כרונולוגי-היסטורי או לייצוג של סיפור-על.
אירוע פתיחת תערוכות חדשות במוזיאון העיר
"לאסוף חיפה" מאוסף ד"ר ירמיהו (ירי) ושושנה רימון
אירוע הפתיחה החגיגי יתקיים במוזיאון העיר ביום שבת, 22 יולי 2017, בשעה 20:00 - הכניסה לאירוע ללא תשלום
בוסתן כיאט بستان خيّاط
סדרה של ואדיות חורצת את הכרמל לכיוון הים ומקשרת בין הרכס ובין מישור החוף, אך וואדי שיח שונה מכולם. בוסתן כיאט שנבנה במקום הפך אותו למקור השראה לאמנים וזיכה אותו במעמד מיתי של גן העדן הנעלם
ראשון, 11.06.17
אוצרות: עינבר דרור לקס וקרן בן הלל
יועצת מדעית: ד"ר עדה ויטורינה סגרה
אנשי התחתית: חמודי ג'נאם
התערוכה מבקשת להישיר מבט אל מקומות ואנשים שכמעט אינם נראים לעוברים ולשבים במתחם העירוני המתחדש, אלו שהודרו מהשיח הציבורי החיפאי ונותרו בשולי הדרך. לא רק לתעד את החיים בעיר התחתית אלא להאיר את החיבור שנוצר בין הצלם ובין אתר הצילומים ומושאיו, בניסיון לצמצם את הפער המתמיד בין המבט מן החוץ לבין תכני התצלומים. באופן זה בעבודות ניכרים יחסי האמון והקרבה בין הצלם ובין מצולמיו.
אדריכלות ערבית: חיפה (1930-1860)
אוצרות: קרן בן הלל ועינבר דרור לקס
תערוכה זו מבקשת להאיר פרק בתולדות העיר שנעדר מרוב מחוזות הזיכרון: דיוקנה התרבותי של החברה הערבית בחיפה בראי האדריכלות.
ראשון, 29.05.16
אמיר בלאן
גיל בר
דויד גולדברג
עמוס גיתאי
מיכאל חלאק
פרופ' מחמוד יזבק
אדר' וליד כרכבי
מנאל מחמיד
אורית סימן טוב
עבד עאבדי
עמירם ערב
ד"ר רון פוקס
יגאל פליקס
מחמוד קייס
בועז רפאלי
צבי רוגר
אוספים פרטיים וציבוריים
פורצלן: הזהב הלבן של אירופה
הפורצלן, סממן של תרבות חומרית אירופאית, יובא בעשורים לפני קום המדינה למרחב הביתי מתוך ניסיון לשמר ניחוחות של זמנים עברו.
נעמן פורצלן ותעשיית ייצור החרסינה
התערוכה סוקרת את שיטת הייצור התעשייתי של החרסינה. היא מציגה את תהליך הייצור במפעל ואת דרכי שיווקם של המוצרים לקהל הישראלי. בתערוכה מוצג סרטו של שמעון בדר, המעצב הראשי של המפעל ברוב שנות קיומו. הסרט, שצולם זמן מה לפני סגירת המפעל, ממחיש תהליך זה.
בין חיפה ליריחו הערים ההיסטוריות בתצלומיו של זאב אלכסנדרוביץ'
זאב (וילהלם) אלכסנדרוביץ' (קרקוב, 1905 - תל אביב, 1992) הגיע לראשונה כתייר לארץ ישראל/פלסטין בסוף שנת 1932. הוא צילם בה מאות תצלומים וחזר לבקר במחצית שנת 1934 ובשנת 1935. בתקופת זמן קצרה זו יצר גוף עבודות מרשים ומקיף, המספר את סיפורו של האזור מנקודת מבטו הייחודית.
בין ההר לים
התערוכה פורשׂת בפני המבקרים מבוא להתהוותה של חיפה המודרנית. מרכיבי התצוגה - המוצגים, המידע המוקרן וציר הזמן - מספרים את סיפורה של העיר דרך שלוש תקופות מרכזיות בתולדותיה: בתקופה העות'מאנית, בימי המנדט הבריטי, ולאחר הקמתה של מדינת ישראל.
מעמד אחד מאבק אחד: מבט חיפאי על מעמד העובדים/ות
نظرة حيفاوية على طبقة العاملين/ات
העיר חיפה מאפשרת מבט ייחודי על מעמד העובדים בישראל. בעיר מתקיים מאבק מעמדי מתמשך בין כוחות ההון-שלטון לבין מעמד העובדות והעובדים.